Росіяни від початку війни вбили понад тисячу жителів Херсонщини - прокуратура

Росіяни від початку війни вбили понад тисячу жителів Херсонщини - прокуратура

Укрінформ
Під час окупації Херсонщини військові РФ умисно вбили 216 мирних жителів області, ще понад 800 людей загинули внаслідок російських обстрілів після визволення Правобережжя.

Про це йдеться у відеосюжеті, оприлюдненому у Фейсбуці Херсонською обласною прокуратурою до річниці визволення Херсона, передає Укрінформ.

"Щонайменше 216 цивільних окупантами вбито умисно... Загинуло (від обстрілів - ред.) понад 800 цивільних, серед них 36 дітей... Через утоплення (внаслідок підриву Каховської ГЕС - ред.) в області загинули 23 людини... Обстрілами знищено чи пошкоджено майже 6 тис. цивільних об'єктів", - розповіли у прокуратурі.

Крім того, в області виявлено 11 місць, де росіяни катували людей за проукраїнську позицію. Четверо полонених унаслідок тортур загинули.

Читайте також: Сили оборони дадуть відповідь армії РФ на удари по Херсону й Херсонщині - Зеленський

За фактами облаштування катівень та викрадення людей оголошено підозру 27 особам, стосовно 23 обвинувальні акти направлено до суду.

Також до суду спрямовано 15 обвинувачень щодо тих, хто із застосуванням сили розганяв мирні мітинги, унаслідок чого постраждали цивільні.

"На цей час за результатами розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку правоохоронні органи області повідомили про підозру 62 фігурантам, щодо 53 обвинувальні акти спрямовані до суду, трьох зловмисників засуджено", - інформують у прокуратурі.

Читайте також: Побиті будинки в центрі міста: у Херсоні показали наслідки ворожих обстрілів

До суду спрямовано також обвинувачення проти 396 зрадників, колаборантів, пособників ворога, визнано винними і засуджено 49 з них.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада 2022 року Херсон був визволений від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-