Колаборантів з ТОТ росіяни відправляють на навчання до Сибіру - Центр нацспротиву

Колаборантів з ТОТ росіяни відправляють на навчання до Сибіру - Центр нацспротиву

Укрінформ
На тимчасово захоплені території України росіяни завозять своїх спеціалістів, які працювали в секторі державного та місцевого управління, а місцевих колаборантів відряджають на навчання у Сибір.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

Зважаючи на те, що росіянам не вдалось залучитись підтримкою більшості громадян України, які працювали в секторі державного та місцевого управління, їм доводиться завозити спеціалістів з території РФ. Ті ж колаборанти, які зголосилися працювати у загарбницьких псевдоадміністраціях, здебільшого не мають відповідної освіти або займали найнижчі посади в цьому секторі.

Саме тому російські куратори колаборантів із тимчасово захопленої території Донецької області організували їм навчання у Сибіру. Навчатимуть управлінців у Красноярському краї Росії, а саме - в Інституті державного та муніципального управління при правлінні Красноярського краю.

Читайте також: Кремль скасовує доплати колаборантам за роботу «у складних умовах» - Центр нацспротиву

Це звична для РФ практика ще з СРСР — відправляти на навчання у досить віддалені від регіону проживання населені пункти, підкереслили у ЦНС.

"Таким чином Кремль закладає передумови для подальшого витіснення місцевих колаборантів російськими “спеціалістами”, а їх натомість відрядить у глиб російських територій для більш надійної асиміляції", - зауважили у ЦНС.

У Центрі національного спротиву закликали жителів тимчасово захоплених територій України для наближення момента звільнення повідомляти про будь-які дії російських загарбницьких адміністрацій у Спротив.Бот.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль скасовує доплати колаборантам за роботу “у складних умовах”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-