Армія РФ за добу атакувала дев’ять областей України

Армія РФ за добу атакувала дев’ять областей України

Укрінформ
Російська армія упродовж доби здійснила атаки на дев’ять областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок неділі, 12 листопада.

У Чернігівській області за добу зафіксовано 11 обстрілів. Ворог обстрілював Новгород-Сіверський, Корюківський, Новгород-Сіверський райони із мінометів та АГС.

В Сумській області вночі росіяни здійснили два мінометні обстріли прикордонних територій. Обстрілів зазнали Миропільська та Великописарівська громади.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 15 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 100 вибухів з міномету, артилерії, РСЗВ, та ударів ВОГ з БпЛА та дронів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Середино-Будська, Дружбівська громади.

У Середино-Будській громаді зафіксовано влучання FPV дрону, мінометний обстріл, обстріл з РСЗВ. Внаслідок обстрілів загинуло двоє людей. Також було пошкоджено два житлових будинки.

У Запорізькій області минулої доби ворог завдав 87 ударів по 18 населених пунктах.

Загарбники обстріляли з РСЗВ Темирівку й Новодарівку, а також здійснили 9 атак безпілотниками по Залізничному, Чарівному, Червоному, Лугівському й Малим Щербакам.

По території Гуляйполя, Новоандріївки, Малинівки, Полтавки, Левадного, Роботиного, Малих Щербаків, Кам'янського, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 76 артударів.

В результаті обстрілів пошкоджені будинок та господарчі споруди. Місцеві жителі не постраждали.

Читайте також: На фронті за добу відбулися 80 бойових зіткнень

У Дніпропетровській області зафіксовано два обстріли за добу. Російські загарбники цілили по Нікопольщині з важкої артилерії. Випустили понад пів десятка снарядів по Марганецькій громаді. Минулося без жертв та наслідків.

У Харківській області протягом доби росіяни обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Зокрема, під ударами перебували Малі Проходи Харківського району, Стариця та Вовчанські Хутори Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району та інші населені пункти.

На дорозі між селами Гракове та Мосьпанове Чугуївського району на вибухонебезпечний предмет наїхало вантажне авто. Водій 47 років зазнав поранення та був госпіталізований в стані середньої тяжкості.

У Луганській області упродовж доби росіяни проводили штурми поблизу Стельмахівки, Надії та у Серебрянському лісництві. Намагалися атакувати із трьох напрямів. У Серебрянському лісі задіяли авіацію. Як і в Білогорівці, по якій завдані удари і з неба, і з артилерії.

За добу ворог здійснив 126 обстрілів.

У Донецькій області під вогнем перебували вісім населених пунктів: Авдіївка, Красногорівка, Торецьк, смт Північне, смт Південне, с.Міньківка, с.Новоукраїнка, с.Тоненьке.

Пошкоджено 30 житлових будинків (з них 6 – багатоквартирні), автомобіль, дитячий садок.

На Донеччині за добу загинуло троє людей.

У Миколаївській області вночі сили протиповітряної оборони знищили одну з керованих ракет типу X-59. Друга ракета типу Х-59 і балістична "Іскандер-М" влучили по відкритій території. Без критичних руйнувань та постраждалих. Внаслідок падіння уламків збитої ракети пошкоджено кілька житлових будинків. Попередньо — без постраждалих.

У Херсонській області сьогодні зранку ворог здійснив ракетний удар по обласному центру, ймовірно ракетою Х-59. Сталось влучання у наукову бібліотеку. Внаслідок авіаудару виникла пожежа. Інформація щодо потерпілих не надходила.

Читайте також: Росіяни від початку війни вбили понад тисячу жителів Херсонщини - прокуратура

За добу по області ворог здійснив 62 обстріли, з них по Херсону — 5 обстрілів. Росіяни поцілили у райони 20 населених пунктів.

Вчора вдень ворог бив по центральній частині Херсона, вогнем з артилерії пошкоджено оселі херсонців, та припарковані поруч автомобілі.

Внаслідок обстрілу поранення середньої тяжкості отримали 30-річна та 54-річна жінки. Поранення також отримала 38-річна жінка, її доставили до лікарні.

Всього за добу по області четверо людей дістали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, вночі російська армія атакувала південь України, застосувавши одночасно балістику, імовірно "Іскандер-М" та керовані авіаційні ракети типу Х-59. Одну з трьох ракет ППО збила у Миколаївській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-