На Одещині судитимуть ексдепутата зі спільниками за привласнення ділянок біля моря

На Одещині судитимуть ексдепутата зі спільниками за привласнення ділянок біля моря

Укрінформ
В Україні судитимуть ексдепутата Затоківської селищної ради та його спільників за фактами шахрайського заволодіння земельними ділянками на узбережжі Чорного моря, фальсифікації документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

“Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника ОЗГ – ексдепутата Затоківської селищної ради та двох його спільників за фактами шахрайського заволодіння земельними ділянками, фальсифікації документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ексочільника Київводоканалу підозрюють у розтраті ₴65 мільйонів під час боїв за столицю

Слідством встановлено, що обвинувачений, який тривалий час очолював постійну депутатську комісію з земельних питань, разом з 3 спільниками незаконно заволоділи 15 земельними ділянками у курортному селищі Затока.

До земельної оборудки організатор «схеми» залучив інженера-землевпорядника та ще двох своїх знайомих.

Зазначається, що ексдепутат, маючи необхідний досвід, виготовляв підроблені рішення сесій Затоківської селищної ради, згідно з якими нібито надавався дозвіл на виготовлення землевпорядної документації, та рішення Кароліно-Бугазької сільради про передачу земельних ділянок у власність.

Читайте також: У Києві відсторонили від посади директора дитячого табору за підозрою у розтраті ₴3,5 мільйона

Потім обвинувачені передавали фальшиві документи підконтрольним держреєстраторам, які оформлювали землю на підставних осіб для подальшого продажу.

Після завершення війни спільники планували частину земельних ділянок продати, а частину земель – «вилучили» у громади на замовлення одного з представників місцевого готельного бізнесу.

Читайте також: У Дніпрі заступницю мера і підрядника підозрюють у заволодінні майже ₴1 мільйона

Загальна ринкова вартість земельних ділянок складає понад 15 млн грн. На них накладено арешт із забороною користування, а також вчинення будь-яких реєстраційних дій.

Під час обшуків правоохоронці виявили підроблену документацію, печатки та комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми.

Кримінальне провадження стосовно четвертого учасника організованої групи закрито у зв’язку зі смертю підозрюваного.

Читайте також: Керівництво «Київмедспецтрансу» відсторонили через розкрадання ₴13 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування і передали до суду справу директора підприємства цивільної авіації, який планував налагодити бізнес на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-