У Києві відсторонили від посади директора дитячого табору за підозрою у розтраті ₴3,5 мільйона

У Києві відсторонили від посади директора дитячого табору за підозрою у розтраті ₴3,5 мільйона

Укрінформ
У Києві суд відсторонив від посади директора позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «ЗМІНА», підозрюваного у розтраті 3,5 млн грн на ремонті корпусів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За клопотанням Подільської окружної прокуратури Києва суд відсторонив від посади директора закладу, який підозрюється у розтраті 3, 5 млн грн бюджетних коштів (ч.ч. 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Апеляційний суд зобов’язав демонтувати храм-МАФ біля Десятинної церкви

Згідно з матеріалами слідства, директор дитячого закладу, який підпорядковується Департаменту культури, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, підписав акти виконаних робіт з капітального ремонту корпусів дитячого табору, до яких були внесені недостовірні відомості щодо їх вартості та витрат.

Відповідно до висновку експертів, необґрунтоване завищення вартості робіт та матеріалів становить понад 3,5 млн грн.

За цим епізодом прокуратура також повідомила про підозру керівнику підрядної організації у привласненні бюджетних коштів.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: ВАКС заочно арештував ексміністра охорони здоров’я Степанова

У прокуратурі нагадали, що раніше за клопотаннями прокурорів суди відсторонили шістьох столичних посадовців, які є підозрюваними у провадженнях щодо розтрати, привласнення бюджетних коштів та службового недбальства.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві суд відсторонив від посади начальницю відділу управління освіти Дніпровської райдержадміністрації, підозрювану в розтраті коштів на закупівлі овочерізок за завищеною ціною, та обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-