Овочерезіки для укриттів: підозрювану в розтраті чиновницю відправили під нічний домашній арешт

Овочерезіки для укриттів: підозрювану в розтраті чиновницю відправили під нічний домашній арешт

Укрінформ
У Києві суд тимчасово відсторонив від посади начальницю відділу управління освіти Дніпровської РДА, підозрювану в розтраті коштів на закупівлі овочерізок за завищеною ціною, та обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Телеграмі.

Київська міська прокуратура
Київська міська прокуратура

"У понеділок, 11 вересня 2023 року, Голосіївський районний суд м. Києва розглянув клопотання прокурорів Київської міської прокуратури про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА, підозрюваній у розтраті бюджетних коштів. Суд задовольнив обидва клопотання, застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та відсторонив її від посади на такий саме строк", – ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Харкові відсторонили директора поліклініки, де купили футболки по 5000 гривень і дорогі квіти в горщиках

Також суд зобов’язав посадовицю прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду й повідомляти їм про зміну місця свого проживання.

Фігурантці заборонено відлучатися без дозволу слідчого з населеного пункту, де вона проживає, та спілкуватися з працівниками фірми-постачальника.

Підозрювана зобов’язана здати на зберігання документи, які дають право виїзду за кордон.

Читайте також: У Дніпровській РДА пояснили, чому в них досі працює фігурант скандалу із закупівлею барабанів

Як повідомляв Укрінформ, начальниці відділу управління освіти Дніпровської РДА у місті Києві оголосили підозру в закупівлі овочерізок для укриттів за ціною, завищеною майже на 300 тисяч гривень.

Дії посадовиці кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-