У Львові засудили чотирьох іноземців за контрабанду понад тонни героїну

У Львові засудили чотирьох іноземців за контрабанду понад тонни героїну

Фото
Укрінформ
У Львові засудили чотирьох іноземців, які організували схему контрабандного переміщення понад тонни героїну з Пакистану до країн Європейського Союзу, транзитом через Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури визнано винними чотирьох іноземців у контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах та їх незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України)”, - ідеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що засуджені організували масштабну схему контрабандного переміщення наркотиків із Пакистану, транзитом через Україну, до країн Європейського Союзу.

Вантаж із наркотичним засобом загальною масою понад 1 000 кг доставили у морський порт Одеської області. Для безперешкодного перетину кордонів вони замаскували наркотики у мішки з рисом.

Після митного оформлення вантаж перевезли та зберігали на складі у Львові.

Згодом засуджені планували переправити наркотики до Європи під виглядом дипломатичного вантажу.

Вартість особливо небезпечного наркотичного засобу за цінами чорного ринку становить близько 2,3 млрд грн.

Вироком суду їм призначено покарання у вигляді 10, 9, 8 та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно.

До набрання вироком законної сили засуджені перебуватимуть під вартою.

Як повідомила на пресбрифінгу речниця СБ України у Львівській області Роксолана Яворська, за матеріалами СБУ Львівщини засудили контрабандистів, які намагались переправити одну тону героїну до країн Європейського Союзу.

«Наприкінці 2020 року СБУ повідомляла, що на території Львівщини затримали транснаціональне організоване злочинне угрупування, яке намагалося переправити до ЄС понад одну тону героїну. Саме на сьогодні зловмисникам винесено вирок - їх засудили до покарання від 7 до 10 років позбавлення волі», - сказала Яворська.

Читайте також: У Києві до 10 років засудили наркодилера, який організував збут кокаїну

Вона уточнила, що до злочинної групи входили четверо громадян Туреччини, які організували злочинну схему. На судні, що прибуло до Одеського морського порту з Пакистану у грудні 2020 року, ділки приховали 1 т 035 кг героїну. Товар був замаскований в контейнері серед продуктів харчування. Згодом наркоторговці транспортували героїн до Львова, де на складах його фасували, щоб в подальшому переправити до Євросоюзу. Вартість наркотика за цінами чорного ринку становила понад 2,3 мільярда гривень.

Суд визнав злочинців винними за двома статями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) та ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила рекордну контрабанду героїну до Євросоюзу. За результатами проведених заходів оперативники спецслужби затримали трьох іноземців у Львові під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях. Як встановили у спецслужбі, надалі наркоділки планували переправити героїн до Євросоюзу нібито під виглядом дипломатичного вантажу. Також у Львові затримали громадянина Туреччини – одного з організаторів наркотрафіку.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-