Як постраждалим від підтоплень отримати виплати – роз’яснення Мінреінтеграції

Як постраждалим від підтоплень отримати виплати – роз’яснення Мінреінтеграції

Укрінформ
Одноразову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень отримають всі, хто перебував 6 червня на територіях населених пунктів, які визначили ОВА у зоні підтоплення.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Одноразову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень на кожного члена родини безвідносно - дорослий чи малий, отримають всі, хто перебували на 6 червня, на дату катастрофи, на територіях населених пунктів, які визначили ОВА у зоні підтоплення”, - зазначила Верещук.

Вона зауважила, що всі, хто мають право на ці виплати, “будуть звертатися до органів соцзахисту і через або банки, або Укрпошту отримуватимуть такі виплати”.

Верещук розповіла про домовленість зі структурами ООН про виплату в сумі 6 тисяч 600 грн кожній людині, яка отримає одноразову допомогу від держави.

Також вона зауважила, що “у порядок виплат входять і території Новокаховської міської, Олешківської міської, Голопристанської і Чумаківської сільської територіальної громади”.

Читайте також: На відновлення пошкодженого житла на Херсонщині потрібно близько $70 мільярдів - експерт

“Ті люди, які на лівому березі змогли переплисти на правий берег, зараз їх більше 135, вони точно отримають (виплати - ред.). А також ті, хто зможуть евакуюватися на територію, підконтрольну українському уряду, теж можуть розраховувати на виплати 5 тисяч і 6 600 гривень від міжнародників”, - додала Верещук.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд встановив порядок виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тисяч гривень для осіб, які мешкають у зоні підтоплення в Херсонській та Миколаївській областях.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-