Уряд затвердив порядок виплати по 5 тисяч постраждалим через підрив Каховської ГЕС

Уряд затвердив порядок виплати по 5 тисяч постраждалим через підрив Каховської ГЕС

Укрінформ
Кабінет Міністрів визначив порядок виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тис. грн постраждалим від повені внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в понеділок, передає Укрінформ.

“Сьогодні встановлюємо порядок виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тис. грн для осіб, які мешкають у зоні підтоплення в Херсонській та Миколаївській областях”, - сказав він.

Прем’єр нагадав, що уряд виділив 980 млн грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій людям, чиї будинки були пошкоджені або зруйновані внаслідок теракту на Каховській ГЕС. Ще 560 млн грн - на одноразові виплати постраждалим.

Крім того, як зазначив Шмигаль, Кабінет Міністрів виділив майже 2,5 млрд грн для забезпечення півдня України питною водою.

Читайте також: На відновлення пошкодженого житла на Херсонщині потрібно близько $70 мільярдів - експерт

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Станом на ранок 19 червня на Херсонщині підтопленими залишалися п'ять населених пунктів на правобережжі, загалом - 22 населені пункти.

Відомо про загибель 17 цивільних осіб унаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС. Ще 31 людина вважається зниклою безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-