Коригувальник ракетних ударів рф по Львову отримав довічне

Коригувальник ракетних ударів рф по Львову отримав довічне

Фото
Укрінформ
Залізничний районний суд Львова засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна Владислава Козєєва, якого звинуватили у державній зраді за надання ворогові інформації про військові об’єкти Львівщини.

Про це повідомляє Судовий репортер, передає Укрінформ.

«47-річного Владислава Козєєва, який фотографував військові об’єкти у Львівській області та надсилав їх росіянину, визнали винним у державній зраді. Колегія суддів Залізничного районного суду міста Львова 16 травня винесла йому вирок — довічне увʼязнення з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурор запропонував призначити найсуворіше покарання. Адже обвинувачений, окрім отриманих завдань, самостійно з ідеологічних мотивів шукав інформацію і передавав її росіянам.

Своєї провини Козєєв не визнав. На судових засіданнях він поводився досить зухвало. Під час оголошення вироку впевнено посміхався, а опісля відмовився брати примірник рішення і відповів: «Відправте до Верховного Суду».

Козєєв має українське громадянство, але народився у місті Улан-Уде — столиці Республіки Бурятія РФ. Останні роки він проживав зі своїми батьками на Львівщині. 20 травня минулого року чоловіка затримали у батьківському домі, з вікон якого він робив фото для росіян, оскільки це неподалік залізничних колій.

Читайте також: СБУ затримала двох жителів Краматорська, які наводили російські ракети на локації ЗСУ

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення у травні 2022 року Козєєв надсилав представникам РФ відомості про розташування військових об’єктів та пересування ЗСУ, координати об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині, в тому числі пʼяти мостів. А ще на власний телефон фіксував наслідки ракетних ударів по Львову. Загалом йдеться про 25 епізодів передачі інформації.

Укрінформ звернувся за офіційним коментарем до Львівської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, коригувальник ракетних ударів РФ по Миколаєву отримав 11,5 років в’язниці.

Фото: Катерина Трохимчук, «Судовий репортер»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-