Коригувальник ракетних ударів рф по Миколаєву отримав 11,5 років в’язниці

Коригувальник ракетних ударів рф по Миколаєву отримав 11,5 років в’язниці

Фото
Укрінформ
Суд призначив одинадцять з половиною років позбавлення волі коригувальнику, який наводив російські ракети "Калібр" на Миколаїв.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного інформатора фсб, який діяв у прифронтових районах на півдні України. Зловмисник коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами "Калібр", - ідеться у повідомленні.

Крім того, він збирав розвідувальні дані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на початку серпня 2022 року у ході контрдиверсійних заходів у Миколаївській області.

Ворожим інформатором виявився мешканець обласного центру. На початку літа минулого року російська спецслужба залучила його до співпраці через представника "мдб днр".

У поле зору ворога він потрапив на одному із прокремлівських Телеграм-каналів, де регулярно виправдовував російську агресію проти України.

Під час обшуку у зловмисника виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації із загарбниками.

Читайте також: У Полтаві двох бойовиків «днр» засудили до 15 років ув’язнення

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв Укрінформ, до 11 років засудили 54-річну жінку, яка коригувала вогонь російських загарбників по Миколаєву. За наведенням засудженої були завдані ракетні удари по позиціях ЗСУ і чотирьох інфраструктурних об’єктах, серед яких лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-