У Полтаві двох бойовиків «днр» засудили до 15 років ув’язнення

У Полтаві двох бойовиків «днр» засудили до 15 років ув’язнення

Укрінформ
До 15 років позбавлення волі у Полтаві засуджено двох учасників “днр”, які воювали на боці російських загарбників проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури двох жителів тимчасово окупованої Горлівки Донецької області визнано винними у державній зраді, колабораційній діяльності та участі у не передбаченому законом збройному формуванні (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Чоловікам призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років та з конфіскацією всього майна.

Читайте також: Допомагав фсб прослуховувати жителів Донецька: «міністру зв’язку днр» оголосили підозру

Прокуратурою доведено, що у лютому минулого року чоловіки, будучи громадянами України, добровільно вступили до так званої “народної міліції донецької народної республіки”.

Вони служили в одній із мотострілецьких бригад на посадах стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил рф і зброю.

Перебуваючи у Донецькій області, вони виконували накази командирів російської армії та незаконного збройного формування, здійснювали захоплення територій України та інженерно-технічне облаштування позицій.

Один із засуджених займався евакуацією поранених і вбитих військовослужбовців країни-агресора та учасників незаконного збройного формування.

До набрання вироком законної сили особи перебуватимуть під вартою.

Читайте також: Екскомандир донецького «Беркуту» отримав підозру за участь у «днр»

Як повідомляв Укрінформ, у березні Приморський районний суд Одеси заочно засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна бойовика так званої "днр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-