Допомагав фсб прослуховувати жителів Донецька: «міністру зв’язку днр» оголосили підозру

Допомагав фсб прослуховувати жителів Донецька: «міністру зв’язку днр» оголосили підозру

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру ще двом очільникам загарбницьких псевдоорганів, зокрема псевдоміністру зв’язку так званої «днр», який допоміг російській спецслужбі поставити на «прослушку» жителів Донецька.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ

Так, слідство встановило, що псевдоочільник створеного агресором «міністерства зв’язку днр» виконує завдання москви із перелаштування місцевої телекомунікаційної галузі за російськими «стандартами».

Зокрема зловмисник організував запуск підконтрольної федеральній службі безпеки рф мобільної мережі «Фенікс» на базі захопленого обладнання українських операторів зв’язку у тимчасово захоплениих районах Донецької області.

У подальшому псевдоміністр сприяв загарбникам у примусовому «переведенні» місцевих жителів на російську телефонну мережу, унаслідок чого спецслужба рф отримала доступ до персональних даних абонентів та інформації про їхній контент.

Також фсб використовує підконтрольного телефонного оператора для поширення СМС-розсилок з дезінформацією про ситуацію на фронті та внутрішньополітичну обстановку в регіоні.

Читайте також: Екскомандир донецького «Беркуту» отримав підозру за участь у «днр»

Іншим фігурантом є так званий заступник директора «унітарного підприємства «днр» оператора зв’язку «Фенікс». За даними слідства, саме він допоміг співробітникам російської спецслужби отримати повний технологічний доступ до телекомунікаційного обладнання мобільної компанії.

Підозрюваним інкримінується створення терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Станом на цей час зловмисники перебувають на тимчасово окупованій території сходу України. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру в організації вивезення українського зерна із захопленого Маріуполя громадянину російської федерації, який обіймає псевдопосаду «голови уряду днр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-