Екскомандир донецького «Беркуту» отримав підозру за участь у «днр»

Екскомандир донецького «Беркуту» отримав підозру за участь у «днр»

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому командиру спецпідрозділу «Беркут» у Донецькій області за участь в терористичній організації «донецька народна республіка».

Про це інформує пресслужба відомства.

За даними слідства, у жовтні 2014 року командир донецького “Беркуту” добровільно перейшов на службу терористів та сприяв утвердженню псевдовлади на Донеччині.

На сьогодні він очолює спецпідрозділ омон «беркут» так званої днр, який, серед іншого, проводить мобілізацію цивільних, а також здійснює фільтраційні заходи на захоплених територіях.

На початку війни зрадник з вогнепальною зброєю чергував на блок-постах разом з проросійськими терористичними угрупуваннями «оплот» та «восток».

Через ЗМІ він проводив агітацію населення «днр» щодо вступу громадян на службу до незаконних збройних формувань.

Читайте також: Екскомандиру кримського підрозділу «Беркут» оголосили підозру в держзраді

За активну участь у діяльності терористичної організації «донецька народна республіка» він неодноразово заохочувався керівництвом зазначеної організації, у тому числі й самопроголошеним головою «днр».

Йому повідомили про підозру за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-