Коригувальниця вогню по Миколаєву проведе за ґратами 11 років

Коригувальниця вогню по Миколаєву проведе за ґратами 11 років

Укрінформ
До 11 років за ґратами засудили жінку, яка коригувала вогонь російських загарбників по позиціях Збройних сил України та лікарнях у Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської обласної прокуратури 54-річну жительку Миколаєва визнали винною у несанкціонованому поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ з метою передачі інформації державі-агресору та визнанні правомірною і виправдуванні збройної агресії росії проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Доведено, що жінка протягом травня-червня 2022 року, будучи активною учасницею Телеграм-каналу проросійської спрямованості, поширювала інформацію про розташування на території міста бойових позицій, бронетехніки та артилерії ЗСУ із зазначенням конкретних координат.

«Такі дії прихильниці «руського миру» виглядають ще більш цинічними через те, що вона працює на одному із підприємств оборонної сфери і мешкає неподалік багатоквартирного будинку, де наприкінці червня 2022 року від ракетного обстрілу повністю зруйновано 2 поверхи. Тоді внаслідок атаки загинуло восьмеро людей, ще шестеро отримали поранення різного ступеню тяжкості», - зауважили в ОГП.

Обвинувальний вирок виніс Заводський районний суд Миколаєва.

Вирок ще не набув законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.

Як у Телеграмі повідомляє Служба безпеки України, за наведенням засудженої були завдані ракетні удари по чотирьох інфраструктурних об’єктах у Миколаєві. Серед них – лікарні.

Отримані дані вона передавала агресору у вигляді відміток на електронних картах та фотографій з прив’язкою до місцевості.

Співробітники СБУ затримали поплічницю росіян у ході контрдиверсійних заходів у регіоні в липні минулого року.

Читайте також: СБУ цьогоріч вже скерувала до суду справи щодо 45 колаборантів із Луганщини

Під час обшуків у фігурантки виявили мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, у березні кіберфахівці Служби безпеки України викрили російську інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-