СБУ викрила ділків, які постачали до росії спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

СБУ викрила ділків, які постачали до росії спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

Укрінформ
Служба безпеки заблокувала у Полтавській області схему нелегального постачання до росії товарів критичного експорту. 

Як передає Укрінформ, про це Управління СБ України в Полтавській області повідомляє у Фейсбуці.

«До організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, який має підконтрольний бізнес на території рф. Фігуранти налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу країни-агресора», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед «замовників» товару були представники «Курського електроапаратного заводу», до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту рф.

Також ділки контактували з московським підприємством «НПП Торий», яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

У результаті комплексних заходів співробітники СБУ запобігли вивезенню до росії нової партії товару в кількості більше 100 одиниць.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру 170 сенаторам рф, які підтримали «приєднання» захоплених регіонів

За даними слідства, для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти «посилки» переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури в рф.

Під час обшуків у виробничих та офісних приміщеннях фігурантів виявлено документи з доказами злочинних дій; печатки підконтрольних фігурантам російських компаній, які займалися реалізацією продукції на території рф; бойові припаси до автомату Калашникова.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте також: СБУ викрила львівського бізнесмена, який постачав до рф «роллс-ройси» та «майбахи»

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Полтавській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала коригувальника, який восени минулого року навів російську ракету на житлову багатоповерхівку в Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-