На Вінниччині створили мобільну бригаду для вивчення потреб важкопоранених захисників

На Вінниччині створили мобільну бригаду для вивчення потреб важкопоранених захисників

Укрінформ
Вінницька ОВА в рамках спеціальної обласної програми підтримки та допомоги створила мобільну бригаду з вивчення потреб важкопоранених захисників, звільнених із лав ЗСУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«З ініціативи начальника ОВА Сергія Борзова у нашій області запроваджена Програма підтримки та допомоги захисникам і захисницям, які отримали важке поранення (травму, захворювання) під час захисту України у зв’язку з військовою агресією російської федерації та звільнені з лав ЗСУ. Для надання своєчасної комплексної медичної, психологічної, соціальної підтримки та допомоги цим особам створено мобільну бригаду з-поміж працівників профільних департаментів ОВА та РВА. Ця бригада відвідує захисників і захисниць, аби визначити стан та потреби цих осіб та їхніх сімей», - повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що на початок травня в області налічується близько ста захисників, які мають важкі поранення та травми і потребують допомоги. Мобільна бригада вже відвідала 37 із них.

При цьому виявляються різні проблеми: починаючи від довідок з військових частин, документів на МСЕК і постановки на квартирний облік - до потреби у проведенні медичних операцій, реабілітації, а також працевлаштування, забезпечення технічними засобами реабілітації.

Члени мобільної бригади з'ясовують, чи має ветеран проблеми із набуттям статусу учасника бойових дій, поданням документів на встановлення групи інвалідності та стан розгляду цих документів. А також, чи потрібна захисникам додаткова медична допомога, реабілітація, засоби догляду, технічні засоби реабілітації (ходунки, інвалідні візки тощо).

Читайте також: Сергій Борзов: «На Вінниччині жоден із захисників, які втратили здоров’я, не залишиться без допомоги»

Окрему увагу звертають на проблеми членів сім’ї захисника: стан здоров’я, забезпечення освітніми послугами дітей, потребу в оздоровленні та психологічній допомозі. Їм надається повна інформація про їхні права, а також про державні та обласні програми підтримки.

Усі виявлені проблеми та потреби беруться в опрацювання структурними підрозділами обласної військової адміністрації, *також долучаються МСЕК, військкомати, територіальні громади.

Як повідомляв Укрінформ, * Олена Зеленська радить українцям звертатися по психологічну допомогу до фахівців і поділилась номерами телефонів відповідних гарячих ліній в Україні та низці інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-