СБУ затримала інформатора рф, який «зливав» дані про оборону заводів на Одещині

СБУ затримала інформатора рф, який «зливав» дані про оборону заводів на Одещині

Укрінформ
Служба безпеки затримала на Одещині працівника одного з місцевих заводів хімічної галузі, який передавав у росію інформацію про локації Сил оборони та промислових об’єктів у регіоні.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними слідства, зловмисник передавав своїм знайомим - громадянам рф координати критичної інфраструктури на території підприємства.

"Також він «зливав» до країни-агресора детальну інформацію про місця базування та види озброєння підрозділів Сил оборони, які залучені до захисту промислового об’єкта. Для комунікації зловмисник використовував закриті чати одного з месенджерів", - поінформували у спецслужбі.

Крім того, окремі відеофайли зловмисник супроводжував своїми коментарями, в яких намагався дискредитувати українських захисників.

Читайте також: СБУ затримала жителя Лимана, який «здавав» росіянам позиції ЗСУ

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань).

Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру кільком "освітянам", які знищують українську систему освіти на тимчасово окупованій Луганщині.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-