СБУ оголосила підозру ще кільком освітянам-колаборантам з Луганщини

СБУ оголосила підозру ще кільком освітянам-колаборантам з Луганщини

Фото
Укрінформ
На підставі зібраної доказової бази СБУ повідомила про підозру ще кільком «освітянам», які співпрацюють з ворогом та нищать українську систему освіти на тимчасово захопленій Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це 3-тє Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці.

Серед підозрюваних – колишній директор Біловодського аграрного коледжу, перетвореного окупантами на «казачий» навчальний заклад і перейменованого на честь ватажка одного з бандформувань.

«Нині це «государственное образовательное учреждение среднего профессионального образования лнр «Беловодский казачий кадетский технический колледж имени Павла Леонидовича Дрёмова», де з українських підлітків роблять «донских казаков», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в захоплених містах Луганської області створено вже кілька таких навчальних закладів. Окупанти намагаються поширити систему «казачої освіти», яка існує в рф, на тимчасово окуповані території України.

Уточнюється, що процесом «заказачування» українських дітей займається депутат держдуми рф Віктор Водолацький.

Читайте також: У Лимані викрили дев’ятьох колаборантів та знайшли схрон зі зброєю

Під керівництвом директора у Біловодському коледжі впроваджується мілітарне виховання, ведеться антиукраїнська пропаганда, «кадетам» намагаються прищепити «российский патриотизм» та пієтет до так званих «героїв» агресії рф проти України.

Також СБУ повідомила про підозру начальниці «управления образования администрации города Антрацита и Антрацитовского района лнр» та колишній завучці однієї зі шкіл Сєвєроднецька, яку окупанти призначили директоркою.

Обидві освітянки охоче діляться своїми надбаннями з російськими пропагандистськими медіа, додали в СБУ.

Читайте також: До суду передали справи ще понад 60 колаборантів з Луганщини

Фігурантам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Триває досудове розслідування, яке проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Павло Дрьомов, іменем якого названий ліцей, – самозваний гауляйтер Кадіївки, який виступав проти тодішнього ватажка «лнр» Ігоря Плотницького і був ліквідований людьми останнього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-