До суду передали справи ще понад 60 колаборантів з Луганщини

До суду передали справи ще понад 60 колаборантів з Луганщини

Укрінформ
Від початку року слідчі СБУ скерували до суду обвинувальні акти проти більш ніж 60 колаборантів на тимчасово окупованій території Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці.

Зазначається, що частині колаборантів вже винесено вироки.

«Правопорушників засуджено до тривалих термінів позбавлення волі з конфіскацією майна. Зазвичай вирок передбачає також заборону обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк до 15 років», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Мелітополі зрадникам і колаборантам заборонили виїжджати за межі міста

Так, судами на Волині та Івано-Франківщині за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) засуджено мешканців Луганської області, які добровільно обійняли посади «заступників прокурорів» Новопсковського та Марківського районів так званої «генпрокуратури лнр». Обидва зловмисники отримали по 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

На Буковині до 10 та 12 років ув’язнення засуджено «прокурорів» з окупаційних «прокуратур» Біловодського та Марківського районів.

До 10 років за ґратами з конфіскацією усього майна засуджено ексдепутатку Старобільської міськради, яка вступила в злочинну змову з окупантами і зараз обіймає посаду «заступника голови адміністрації Старобільського району лнр».

Читайте також: На Харківщині «директору» школи дали два роки тюрми за співпрацю з росіянами

Оскільки фігуранти цих справ переховуються на тимчасово окупованій території України, до них застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. Усі вони оголошені у розшук. Початок строку відбування покарання засудженим обчислюватиметься з дати їх затримання та реального виконання покарання, зазначили в СБУ.

Читайте також: Співпрацювати з ворогом погодились 700 мешканців Мелітопольського району – мер

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила на колабораційній діяльності так званого «прокурора Сєверодонецька», начальників «ровд» та «арестного дома».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-