На Харківщині «директору» школи дали два роки тюрми за співпрацю з росіянами

На Харківщині «директору» школи дали два роки тюрми за співпрацю з росіянами

Укрінформ
На Харківщині до двох років ув’язнення засудили жителя смт Савинці, який за пропозицією російських окупантів став директором школи та наказував знищувати в ній українську символіку.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Харківська обласна прокуратура.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 48-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на десять років», - йдеться у повідомленні.

У суді прокурори довели, що у смт Савинці Ізюмського району місцевий житель за пропозицією окупантів у серпні 2022 року добровільно обійняв посаду директора школи. Чоловік запровадив російський навчальний план та змушував працівників школи працювати за ним.

Читайте також: АРМА передали майно підприємців із Херсона, яких підозрюють у колаборації

Окрім того, колаборант надавав вказівки персоналу зафарбувати синьо-жовті кольори на стінах класів та знищити всі куточки з українською символікою у школі. У плані роботи директора було вивчення всіх законів та нормативних актів для переходу навчального процесу в правове поле держави-агресора.

У суді обвинувачений повністю визнав свою вину.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-