АРМА передали майно підприємців із Херсона, яких підозрюють у колаборації

АРМА передали майно підприємців із Херсона, яких підозрюють у колаборації

Фото
Укрінформ
Прокуратура передала в АРМА майно подружжя підприємців із Херсона на суму понад 7 млн грн, які підозрюються у веденні бізнесу з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Херсонська обласна прокуратура.

«За клопотанням слідчого, погодженим із прокурором Херсонської обласної прокуратури, арештовано та передано в управління АРМА майно, що належать двом підозрюваним у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, та пособництві державі-агресору», - йдеться у повідомленні.

Підозрювані – подружжя, яке в період окупації міста активно провадило господарську діяльність у взаємодії з самопроголошеною «владою», чим підтримували реалізацію узурпованих владних повноважень на захопленій території. За даними слідства, свою компанію зі збирання відходів, надання послуг із перевезення речей, оренди вантажних автомобілів та інше вони перереєстрували за законодавством рф. Також відкрили рахунки у російському банку. Після цього уклали договори про надання послуг з розрахунками у рублях з представниками колаборантських «органів влади».

Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Читайте також: АРМА передали понад ₴1 мільярд активів російського бізнесмена

На рухоме майно - 19 автотранспортів, які належать підозрюваним, вартістю понад ₴7 мільйонів накладено арешт.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-