«Прокуророві» Сєвєродонецька і ще двом колаборантам повідомили про підозру

«Прокуророві» Сєвєродонецька і ще двом колаборантам повідомили про підозру

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила на колабораційній діяльності так званого «прокурора Северодонецка», начальників «ровд» та «арестного дома».

Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці.

«СБУ задокументувала протиправну діяльність трьох очільників підрозділів репресивного апарату, створеного агресором на тимчасово окупованій території Луганської області. Серед них – колишній луганський адвокат і двоє міліціонерів-зрадників, які перейшли на бік ворога. Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Харківщині «директору» школи дали два роки тюрми за співпрацю з росіянами

Встановлено, що у липні 2022 року до виконання обов’язків так зв. «прокурора г. Северодонецка лнр» приступив призначений окупантами житель Луганська. До початку російської агресії він займався адвокатською діяльністю, але після 2014 року підтримав окупантів і вступив на службу до так зв. «генеральної прокуратури лнр». Був оголошений у розшук за участь у діяльності терористичної організації.

За даними слідства, у березні 2022 року посаду начальника «Новоайдарского ровд мвд лнр» добровільно обійняв житель тимчасово окупованої Голубівки. До цього він очолював окупаційну поліцію у Кадіївці і встиг зарекомендувати себе перед загарбниками.

Третього фігуранта окупанти призначили «врио начальника Старобельского следственного изолятора - начальника арестного дома управления исполнения наказаний мвд лнр».

Читайте також: АРМА передали майно підприємців із Херсона, яких підозрюють у колаборації

Двоє останніх призначенців починали професійну діяльність у лавах української міліції, але зрадили присязі.

Усім трьом загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала російську агентку, яка у серпні минулого року скоригувала ракетний удар по школі в Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-