Фонд регіонального розвитку Одещини може отримати майже ₴140 мільйонів – депутат

Фонд регіонального розвитку Одещини може отримати майже ₴140 мільйонів – депутат

Укрінформ
Після включення Одещини до переліку регіонів, найбільш постраждалих від російської агресії, фінансування з Державного фонду регіонального розвитку може збільшитися для області з 42 млн грн до 132,6 млн грн.

Про це під час Форуму відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал» заявив народний депутат від «Слуги народу» Олексій Леонов, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми в Одесі відчуваємо підтримку Президента і парламенту. Було прийнято рішення на бюджетному комітеті включити Одесу до законопроєкту про бюджет та надати більше коштів до фонду регіонального розвитку для міста. Ми повинні були отримати лише 42 млн, а завдяки підтримці наших колег з бюджетного комітету Одеса може отримати до 140 млн. Сподіваюся, це підтримують в парламенті на наступному голосуванні», - сказав Леонов.

Читайте також: Повоєнна відбудова має здійснюватися за оновленими будівельними стандартами - Шуляк

Також депутат подякував міжнародним партнерам, які підтримували Одесу на шляху до внесення її історичного центру до списку ЮНЕСКО. Також він підкреслив, що Україні вкрай важлива підтримка у виборі її кандидатури для проведення всесвітньої виставки EXPO 2030.

«Це розвиток і регіону, і України в цілому. Це майже 20 млн туристів, це інвестиції, нові робочі місця, і це дуже важливо для регіону», - наголосив Леонов.

Читайте також: Проведення ЕХРО-2030 в Одесі може стати символом перемоги - ОДА

Як повідомлялося, Одеса потребує додаткових потужностей для розв'язання проблеми електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-