Збитки від російських злочинів проти довкілля Луганщини перевищили  ₴475 мільярди

Збитки від російських злочинів проти довкілля Луганщини перевищили ₴475 мільярди

Укрінформ
Збитки від скоєних російськими військовими злочинів проти довкілля Луганщини становлять понад 475 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Луганська ОВА у Фейсбуці.

«Інспекцією на сьогодні зафіксовано 45 випадків вчинення військами рф злочинів проти довкілля Луганської області, за якими розраховано збитки на суму 475 112 573 537 гривень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на підставі отриманих Державною екологічною інспекцією у Луганській області даних, з початку бойових дій окупантами частково знищений лісовий фонд Луганщини на площі понад 26 тисяч гектарів. Загальний розмір шкоди від цього становить понад 180 мільярдів гривень.

Унаслідок пожеж зазнали пошкоджень території природно-заповідного фонду, а саме – Національного природного парку «Кремінські ліси», гідрологічного заказника місцевого значення «Кремінські каптажі» та частини Луганського природного заповідника «Трьохізбенський степ».

Читайте також: Оцінка шкоди довкіллю від агресії рф: для українців створили безкоштовний курс

Як підкреслюється, через використання загарбниками важкої зброї та заборонених Женевською конвенцією фосфорних боєприпасів, а також важких вогнеметних систем «Сонцепьок», зазнали ушкоджень об’єкти інфраструктури, промисловості та життєзабезпечення, через що відбулося засмічення земельних ділянок залишками боєприпасів, устаткування та споруд, а також, через пожежі даних об’єктів, стався викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Як інформують в ОВА, уражень зазнали будівлі та території об’єктів енергетики, торговельно-розважальних центрів, ринків, закладів освіти та об’єкти промисловості.

Через постійні обстріли найбільше страждає земельний фонд Луганщини. Як приклад, через знищення окупантами електричної підстанції ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ Донбаська-Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська-Ювілейна, шкода, завдана внаслідок засмічення, становить понад півтора мільярда гривень.

А через руйнування будівель та устаткування ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» така шкода сягає вже понад 253 мільярди гривень.

Читайте також: Загарбники взяли під контроль заповідник «Асканія Нова» на Херсонщині

В ОВА інформують, що Державна екологічна інспекція у Луганській області вживає всі можливих заходів для фіксації та нарахування збитків, завданих навколишньому природному середовищу Луганщини агресією російської федерації. Зокрема, для цього застосовуються безпілотні літальні апарати, проводиться дистанційне зондування земельних ділянок за допомогою сучасних супутникових технологій та інформаційних ресурсів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський показав відео платформи United24, у якому розповідається про шкоду, завдану екології України через повномасштабне російське вторгнення.

Фото: Марія Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-