Загарбники взяли під контроль заповідник «Асканія Нова» на Херсонщині

Загарбники взяли під контроль заповідник «Асканія Нова» на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині окупаційна влада встановила повний контроль над Біосферним заповідником «Асканія Нова».

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна, передає Укрінформ.

«Змушені повідомити про встановлення окупаційною адміністрацією фактичного контролю над Біосферним заповідником "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 березня в установу прибули "перший заступник керівника адміністрації президента рф С. Кірієнко, «т.в.о. губернатора" Херсонської області, колаборант В. Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного «Министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области» без офіційних представлень – Мєщєряков Д.В.».

За інформацією з відкритих джерел – «Выписка из единого государственного реестра юридических лиц» – Мєщєряковим Д.В. (ІНН 910403459172) зареєстровано «Государственное автономное учреждение «Биосферный заповедник «Аскания-Нова» (без імені Ф.Е. Фальц-Фейна) з датою внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб рф 7.03.2023 р.

«Таким чином, подальше збереження природоохоронної, науково-дослідної установи міжнародного значення – Біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна (Сертифікат ЮНЕСКО від 15.02.1985 р.) – не може бути забезпечене українською адміністрацією та знаходиться під безпосередньою загрозою. Поки персонал продовжує виконувати функціональні обовʹязки та здійснює необхідний догляд за колекціями…», - додається в повідомленні.

У заповіднику працівники до цього часу, попри окупацію території, відсутність поточних видатків, цілком порушену транспортну логістику та критичну масу організаційних проблем, забезпечували функціонування в українському форматі та здійснювали передбачені види і обсяги робіт. В основному це відбувалося за рахунок благодійних надходжень з підконтрольної території України, країн ЄС та США, були покриті усі нагальні потреби і поточні витрати по кормах, паливно-мастильних матеріалах, ветпрепаратах, будматеріалах для поточного ремонту вольєрів та приміщень, де утримуються тварини, обладнанню, запчастинах і технічних засобах, необхідних для виконання поточних робіт по охороні природних екосистем, життєзабезпеченню та обслуговуванню зоопарку і дендропарку. Надалі підтримку роботи заповідника за рахунок благодійних надходжень здійснювати неможливо до звільнення лівобережної Херсонщини з-під російської окупації. Наразі працівники, які відмовилися співпрацювати з окупаційною владою, потребують матеріальної підтримки.

Заповідник «Асканія Нова» / Фото: Асканія Нова

Читайте також: російська армія за добу 67 разів атакувала Херсонщину, є загиблі та поранені

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна з 1995 року є самостійною природоохоронною, науково-дослідною установою міжнародного значення з сертифікатом ЮНЕСКО про включення до Всесвітньої мережі біосферних резерватів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-