Загарбники накопичують сили у Маріупольському районі – радник мера

Загарбники накопичують сили у Маріупольському районі – радник мера

Відео
Укрінформ
У захопленому Маріупольському районі фіксують зростання контингенту військових рф – зайшла колона не менш 15 одиниць гусеничної техніки, яка рухалася в бік Запоріжжя.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Знову йде накопичення сил росіян у Маріупольському районі. Колона за колоною. Сьогодні колона не менше 15 одиниць гусеничної техніки з напряму Новоазовськ через місто в бік Запоріжжя», - написав він.

Читайте також: У Маріуполі страйк: водіям не дають зарплату та пальне для автобусів

Андрющенко зазначив, що також зафіксоване незначне перекидання загарбниками боєкомплекту та техніки по Донецькій трасі на Маріуполь.

«У цілому знову зростання військового контингенту. Цього разу техніка здебільше свіжа, а не знята з консервації», - уточнив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі росіяни зруйнували іще одну історичну будівлю

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

У місто з 20-х чисел лютого цього року часто залітає «бавовна», лунають вибухи, місцеві жителі повідомляють про влучання у склади боєкомплектів військових рф та ворожу військову техніку. Ці вибухи засвідчують, що віддалені ворожі цілі вже не є недосяжними для Сил оборони України.

У Маріуполі та за містом загарбники встановили пункти контролю на всіх мостах, риють біля них окопи та проводять мінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-