Із захопленої території Херсонщини виїхати можна лише через Крим - Соболевський

Із захопленої території Херсонщини виїхати можна лише через Крим - Соболевський

Укрінформ
Із захопленої російськими військами території Херсонської області виїхати можна лише через тимчасово окупований Крим.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Виїхати зараз можливо лише через Крим. Це реальний маршрут - через Крим до третіх країн. Люди виїжджають… потім повертаються в Україну або залишаються у Грузії чи країнах ЄС», - зазначив Соболевський.

Він підкреслив, що це складний маршрут, там може бути і посилена перевірка, під час перетину адмінмежі можуть допитати і дітей.

Читайте також: Соболевський: Для Херсонщини посівна цьогоріч буде складною — поля заміновані

Щодо зрадників, то у російських агресорів зараз велика проблема з кадрами в окупаційних органах влади, навіть ті колаборанти, які спочатку там працювали, тепер шукають можливість втекти, повідомив Соболевський. За його словами, колаборанти намагаються виїхати, причому хто розумніший – не у Крим, тому що вони усвідомлюють, що Крим Україна буде повертати, зрадники намагаються виїхати до російської федерації.

«Там (у рф – ред.) вони нікому не потрібні… Потрібно, щоб вони лишалися на тимчасово окупованій території і тут щось робили», - зазначив Соболевський. Тому колаборантам зазвичай відмовляють, коли вони намагаються отримати посади у державних органах російської федерації, з ними проводять ще й виховну роботу, щоб вони залишалися на місці, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами. Загарбники на захопленій території Херсонщини викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-