Соболевський: Для Херсонщини посівна цьогоріч буде складною — поля заміновані

Соболевський: Для Херсонщини посівна цьогоріч буде складною — поля заміновані

Укрінформ
Фермери Херсонщини потребують державної підтримки, адже їхнє майно знищене ворогом, поля заміновані, а посівна цьогоріч буде складною.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ наголосив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Вона (посівна – ред.) буде дуже складною для Херсонщини в цьому році», - зазначив Соболевський.

Він підкреслив, що не вся деокупована територія перевірена на міни і на нерозірвані боєприпаси, а це дуже великий ризик для людей, які працюють на земельних ділянках. Крім того, російські агресори пограбували все що змогли - вони вивозили сільськогосподарську техніку, виробничі лінії з обробки сільськогосподарської продукції. Матеріально-технічна база фактично знищена, наголосив Соболевський і додав, що для того, щоб це відновити, потрібен час і потрібна підтримка з боку держави.

Як зазначив Соболевський, проблемні питання відпрацьовуються з Всеукраїнською аграрною радою, є комунікація з профільним міністерством.

Читайте також: Виробництво зернових в Україні торік скоротилось на 37% - УКАБ

За його словами, наразі не треба сплачувати кредити за майно, яке знищене або суттєво пошкоджене під час окупації. «Є питання все ще по лізингу насправді, так само потрібно вирішувати», - сказав перший заступник голови обласної ради. Він також сподівається, що буде продовжена і пільгова кредитна програма для фермерів.

За його словами, без державної підтримки фермерам буде дуже складно.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині біля смт Архангельське Бериславського району двоє селян підірвалися на міні під час роботи у полі, вони зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-