Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області

Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області

Укрінформ
2 березня, 12:00 - брифінг на тему: «Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Ключові теми: 

  • Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області.
  • Ситуація з критичною інфраструктурою. 
  • Як живе Херсон після деокупації.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

На Херсонщині росіяни знищили матеріально-технічну базу аграріїв - облрада

Фермери Херсонщини потребують державної підтримки, адже їхнє майно знищене ворогом, поля заміновані.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ наголосив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Вона (посівна – ред.) буде дуже складною для Херсонщини в цьому році», - зазначив Соболевський.

Він підкреслив, що не вся деокупована територія перевірена на міни і на нерозірвані боєприпаси, а це дуже великий ризик для людей, які працюють на земельних ділянках. Крім того, російські агресори пограбували все що змогли - вони вивозили сільськогосподарську техніку, виробничі лінії з обробки сільськогосподарської продукції. Матеріально-технічна база фактично знищена, наголосив Соболевський і додав, що для того, щоб це відновити, потрібен час і потрібна підтримка з боку держави.

Як зазначив Соболевський, проблемні питання відпрацьовуються з Всеукраїнською аграрною радою, є комунікація з профільним міністерством.

За його словами, наразі не треба сплачувати кредити за майно, яке знищене або суттєво пошкоджене під час окупації. «Є питання все ще по лізингу насправді, так само потрібно вирішувати», - сказав перший заступник голови обласної ради. Він також сподівається, що буде продовжена і пільгова кредитна програма для фермерів.

За його словами, без державної підтримки фермерам буде дуже складно.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині біля смт Архангельське Бериславського району двоє селян підірвалися на міні під час роботи у полі, вони зазнали поранень.

Загарбники на Херсонщині постійно проводять фільтраційні заходи - Соболевський

На загарбаній території Херсонщини російська армія проводить постійні фільтраційні заходи, шукаючи людей, які співпрацюють з ЗСУ.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Час від часу вони (військові рф – ред.) окремі населені пункти просто закривають на в’їзд-виїзд і роблять тотальну фільтрацію. Вони у кожну хату заходять – перевіряють документи на право власності на цю будівлю, хто там був зареєстрований, перевіряють будинкові книги. Перевіряють комп’ютерну техніку, автомобільний транспорт… перевіряють засоби зв’язку», - заявив він.

За словами Соболевського, ці дії загарбників спрямовані на пошук людей, які з’явилися у цих населених пунктах за останні місяці, виявлення тих, хто співпрацює з ЗСУ.

Водночас перший заступник голови облради зауважив, що на загарбаній військовими рф території складна гуманітарна ситуація: у більшості районів обмежений доступ до медичних послуг, значно погіршилася ситуація з постачанням товарів першої необхідності.

Як повідомлялося, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

На загарбаній території Херсонщини росіяни намагаються мілітаризувати дітей

На загарбаній території Херсонщини у Генічеському районі росіяни намагаються мілітаризувати українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Зараз продовження цього театру абсурду – «юнармія» в Генічеському районі, коли наших діточок змушують вдягати дитячу військову форму і цей мілітаризм, який вони (росіяни – ред.) з дитинства намагаються прищепити – вони зараз намагаються цю картинку робити у Генічеському районі», - каже Соболевський.

Він також зазначив, що на захопленій росіянами території ворог чинить тиск на батьків, щоб вони віддали дітей до так званих «російських шкіл».

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами. Загарбники на тимчасово захопленій території Херсонщини викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-