У Маріуполі росгвардійці посилили «зачистки» серед громадян - радник мера

У Маріуполі росгвардійці посилили «зачистки» серед громадян - радник мера

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники з росгвардії зупиняють рух громадського транспорту та проводять перевірку, тотальну «зачистку» всіх громадян.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео з міста.

«Проспект Нікопольский зараз. Рух транспорту зупинено росгвардією. Триває перевірка», - написав він під відео, на якому видно цілу низку тролейбусів, які стоять на міській дорозі.

У попередньому своєму дописі у Телеграмі Андрющенко повідомляв, що у Маріуполі наразі проходить «тотальна зачистка».

«Велика кількість військових з позначками росгвардії. Контрпартизанські заходи по всьому Кальміуському району міста від перехрестя 7 проїзд/Металургів до перехрестя Металургів/Нікопольский», - зазначив радник мера. Він порадив маріупольцям попередити своїх близьких в місті уникати відвідування цієї небезпечної ділянки, а також видалити з телефонів зайве, все, що може бути двозначно розтлумачено, змінити телефонні номери з +38 на код +7.

Читайте також: У Маріуполі росіяни збирають у «бюджетників» телефони для встановлення прослушок

Крім того, Андрющенко повідомляв, що також подібна «зачистка» проводиться загарбниками у районі металургійного меткомбінату ім. Ілліча. «Маріуполь. Окупанти прямо зараз розпочали чергову «зачистку» в районі ММК ім. Ілліча. Перекрито пр. Нікопольский, весь рух транспорту скеровують на вул. Макара Мазая. Перша реакція на Маріупольську бавовну», - написав він.

Як повідомлялося, у Маріуполі загарбники посилили репресивні заходи - для контролю за спілкуванням та упередження передавання інформації в Україну, загарбники повідомили «бюджетним» працівникам про обов’язкове та суцільне прослуховування телефонів. Для того всі зобов'язані надати свої персональні телефони для встановлення спеціальної програми прослуховування розмов.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Навколо Маріуполя росіяни розміщують гармати та «зенітки» зразка 1939 року - радник мера

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-