Навколо Маріуполя росіяни розміщують гармати та «зенітки» зразка 1939 року - радник мера

Навколо Маріуполя росіяни розміщують гармати та «зенітки» зразка 1939 року - радник мера

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі фіксують рух техніки рф, а навколо міста для протидії майбутній "бавовні" ворог розміщує стару радянську зброю, зокрема гармати та «зенітки» зразка 1939 року.

Як передає Укрінформ, про рух техніки рф у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео.

«Військова ситуація. Протягом доби продовжився активний рух техніки по трасі Запоріжжя-Пологи-Маріуполь у бік Маріуполя. Зафіксовано щонайменше 10 танків (один з них - з прапором Республіки Казахстан) та одну велику гаубицю. Активний рух техніки через Маріуполь у бік Мангуш/Бердянськ на узбережжя Маріупольського району. Понад десять вантажівок з БК, поки живою силою та автівка управління. Позначка «V», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що загарбники продовжують розміщувати своїх військових компактно, поновивши практику розміщення в школах Маріуполя. Так, надійшла інформація про плани розмістити військових рф в приміщенні школи №63 посеред житлового масиву ЖМР-23, і це «чергова спроба прикритися цивільними».

Андрющенко заявив, що загалом основне перекидання з Маріуполя та Маріупольського району живої сили противника завершено, загальна чисельність залишків становить до 10-15 тисяч (зменшення на 20-25 тисяч).

Читайте також: У Маріуполі фіксують рух російських танків і САУ

Крім того, радник мера повідомив, що зафіксовано постачання старої радянської зброї (гармати та «зенітки») зразків 1939 року, яку масово розміщують навколо Маріуполя. «Судячи з розстановки, в такий спосіб росіяни намагатимуться протидіяти маріупольській бавовні. Успіхів, ага», - додав Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тисяч жителів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-