У Маріуполі росіяни збирають у «бюджетників» телефони для встановлення прослушок

У Маріуполі росіяни збирають у «бюджетників» телефони для встановлення прослушок

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники посилили репресивні заходи.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Посилення репресивних заходів у Маріуполі. Для посилення контролю за спілкуванням та упередження передавання інформації в Україну окупанти повідомили «бюджетним» працівникам про обов’язкове та суцільне прослуховування телефонів. Для цього всі зобов'язані надати свої персональні телефони для встановлення спеціальної програми прослуховування розмов», – написав Андрющенко.

Він зазначив, що також окупаційна «влада» прозвітувала про встановлення обладнання для контролю за інтернет-трафіком.

«Водночас збільшилася кількість патрулів на вулицях, та від наших джерел надійшла інформація про чергову заплановану хвилю зачисток та обшуків по секторах із залученням Росгвардії», – додав радник мера.

Він попередив маріупольців, які залишилися у захопленому місті, що тотальне прослуховування та контроль трафіку, анонсоване загарбниками, виглядає як складний технічний процес, який можна нівелювати простими заходами безпеки.

Так, Андрющенко порадив маріупольцям уникати в розмовах слів-тригерів, таких як «війна, СВО, Україна, путін, х-ло, орки, окупанти, військові, колони, техніка та назва техніки та подібних». «Слухати всі 100% всіх розмов ніхто не буде, але налаштувати систему для автоматичного старту за певними словами можливо», – пояснив він.

Андрющенко також порадив тримати гаджети чистими, постійно видаляти контакти, контенти (фото та відео), листування, особливо у Вайбері, бо загарбники «мають програму для відновлення всього листування у Вайбері навіть після її видалення».

«Для контакту з Україною за можливості використовуйте другий (інший) телефон або гаджет. Бажано без прямого входу в мережу мобільного оператора. В якості роутера можна використовувати основний телефон», – зазначив радник мера та побажав берегти себе та не наражати на небезпеку.

Читайте також: Навколо Маріуполя росіяни розміщують гармати та «зенітки» зразка 1939 року - радник мера

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-