Постраждалим від ракетного удару в Дніпрі виділять по мільйону гривень

Постраждалим від ракетного удару в Дніпрі виділять по мільйону гривень

Укрінформ
Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак підписав розпорядження про виділення з обласного бюджету додаткових коштів постраждалим від ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі.

Про це повідомляє в Телеграмі міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Укрінформ.

«Сьогодні зранку голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак підписав розпорядження про видачу коштів з обласного бюджету на посилення фінансової допомоги, яку виплачує місто», - йдеться в повідомленні.

За словами Філатова, це буде додатковий мільйон до того, який виділяє мерія, кожній родині, в якої зруйновано житло.

Міський голова висловив надію, що перші виплати розпочнуться вже наступного тижня — після завершення всіх документальних процедур.

Читайте також: У Дніпрі на місці зруйнованої частини будинку зведуть меморіальний сквер

Як повідомив під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, Дніпропетровська обласна рада виділила субвенцію в розмірі 97 млн гривень із бюджету області місту Дніпру, ці кошти спрямують на допомогу родинам загиблих у будинку на вулиці Перемоги, зруйнованому російською ракетою.

«Дніпропетровська обласна рада, депутатський корпус, ОВА, ми зробили все, щоб допомогти людям і місту. 3 лютого ми виділили субвенцію, матеріальну допомогу в розмірі 97 млн грн з обласного бюджету до бюджету міста Дніпра - для того, щоби була допомога людям на Перемоги, 118», - сказав голова облради.

Лукашук відзначив, що окремо ще облрада надала додаткову виплату - 300 тис. грн на родину - всім сім'ям в місті та області, де були загиблі.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті удару російської ракети по багатоквартирному житловому будинку на Набережній Перемоги, 118 у Дніпрі 14 січня 2023 року загинуло 46 людей, 80 - поранені.

Рішення про виділення 97 млн грн постраждалим Дніпропетровська обласна рада ухвалила на сесії 3 лютого 2023 р. Загалом постраждалі родини отримають по 2 млн грн з обласного та міського бюджетів, також понад 100 млн грн зібрали представники бізнесу. Ці кошти також будуть розподілені між людьми, які постраждали внаслідок ракетного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-