Румунія готується поновити роботу генконсульства в Одесі

Румунія готується поновити роботу генконсульства в Одесі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії розглядає питання про поновлення роботи Генерального консульства в Одесі, виходячи з міркувань безпеки та оцінки поточної ситуації в регіоні.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА з посиланням на заяву Надзвичайного і Повноважного посла Румунії в Україні Александру-Віктора Мікули під час зустрічі з першим заступником керівника Одеської ОВА Борисом Волошенковим, передає Укрінформ.

«Міністерство закордонних справ Румунії розглядає питання про поновлення роботи Генерального консульства Румунії в Одесі, виходячи з міркувань безпеки та оцінки поточної безпекової ситуації в регіоні», - зазначив Александру-Віктор Мікула.

Посол наголосив, що «Румунія підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України» і показує це «своїми справами».

Зокрема, Румунія підтримує надання всебічної допомоги Україні у розв’язаній рф війні та виступає за застосування 10-го пакета санкцій проти росії.

Крім того, румунська сторона продовжує надавати допомогу безпосередньо Одещині за багатьма напрямками, в тому числі дозволила транзит через свою територію понад 11 мільйонів тонн українського зерна та продовольчих товарів, що дало змогу допомогти Україні та зменшити гостроту глобальної продовольчої кризи.

Буквально сьогодні, додав посол Румунії, мерія Констанци передала 50 генераторів для забезпечення безперебійної роботи лікарень Одеської області.

Сторони домовились про подальшу активну співпрацю та реалізацію запланованих заходів, йдеться у повідомленні пресслужби ОВА.

Читайте також: На Одещині врятували затонулу румунську баржу з українським зерном

Як передавав Укрінформ, фахівцям НЕК «Укренерго» вдалося подати додатковий обсяг електроенергії на Одещину, тому ситуація там покращується.

Фото: Одеська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-