На Одещині врятували затонулу румунську баржу з українським зерном

На Одещині врятували затонулу румунську баржу з українським зерном

Фото
Укрінформ
В Одеській області в порту Рені врятували румунську баржу з українським зерном, яка затонула біля причалу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Адміністрація морських портів України.

Зазначається, що 4 лютого служби Ренійської філії ДП "АМПУ" отримали інформацію, що "на баржі JOKOR-3 (1907 р.), прапор Румунія, є підозра на її водотечність". Після обстеження баржі інформація підтвердилась. На місце події було направлено т/х "Смелый" для відкачування води.

Читайте також: За програмою "Зерно з України" відправлено 110 тисяч тонн зерна

"За плавучість судна боролися всю ніч. Станом на 5 лютого воду з трюму відкачано, судно вирівнялося і не потонуло. Зараз судно стоїть в акваторії порту в морехідному стані, екіпаж проводить невеликий ремонт. Постраждалих немає", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на румунський телеканал Stirile Pro-TV, в Одеській області в порту Рені біля причалу затонула румунська баржа з 860 тоннами української пшениці, яку планувалось експортувати до ЄС.

За даними румунської компанії-судновласника з міста Констанца, судно було пришвартоване біля причалу й завантажувалося збіжжям, коли виявили воду в машинному відділенні.

Екіпаж, п’ятеро румунських моряків, не змогли усунути причину протікання й запобігти аварії, тож змушені були рятуватись із баржі.

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-