Восьмого президента Кіпру оберуть у другому турі 12 лютого

Восьмого президента Кіпру оберуть у другому турі 12 лютого

Укрінформ
На Кіпрі у неділю, 12 лютого, відбудеться другий тур президентських виборів після того, як жоден кандидат не зміг набрати понад 50% у першому турі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

За даними МВС Кіпру, у першому турі, який відбувся 5 лютого, 49-річний ексглава МЗС країни Нікос Крістодулідес набрав 32,04%, у той час як його найближчий конкурент й дипломат зі стажем Андреас Мавроянніс отримав 29,6% голосів.

Після підрахунку всіх голосів Авероф Неофіту, якого висунула правоцентристська партія Disy двічі обраного діючого президента Нікоса Анастасіадіса, набрав 26,11%.

Для перемоги в першому турі кандидат повинен набрати більше 50% голосів.

Читайте також: Зеленський обговорив безпекові виклики із президентом Кіпру

Зазначається, що загалом на виборах президента Кіпру балотувалися рекордні 14 кандидатів. Серед інших кандидатів був провідний правозахисник Ахіллеас Деметріадес.

Як повідомляв Укрінформ, влада Кіпру позбавила громадянства 222 заможних інвесторів та членів їхніх родин у межах зусиль, спрямованих на відновлення репутації, заплямованої програмою «інвестиції в обмін на паспорти», яка, як з'ясувалося під час розслідування, незаконно надавала громадянство в сотнях випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-