Розстріляли автоколону цивільних: поліція збирає докази злочину рф у Боровій

Розстріляли автоколону цивільних: поліція збирає докази злочину рф у Боровій

Фото, відео
Укрінформ
У перший день окупації селища Борова на Харківщині російські війська з БТРів розстріляли два мікроавтобуси з цивільними громадянами. Поліція збирає докази злочинних дій росії та встановлює кількість загиблих.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції Харківської області, передає Укрінформ.

Зазначається, що трагедія сталася 14 квітня, коли в селище Борова увійшла колона російської воєнної техніки

«Вони спочатку пропустили легкові автівки, але два мікроавтобуси, які рухалися в колоні, були розстріляні. Всі бачили, що це були цивільні. Розстріл відбувся з використанням крупнокаліберних кулеметів, встановлених на БТР, а потім дострілювали вогнепальною зброєю - автоматами Калашникова», - розповів начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

Поліція збирає докази злочинів рф та встановлює кількість загиблих у Боровій / Фото: Головне управління Нацполіції Харківської області

Під час слідчих дій поліцейські вилучили рештки загиблих і оглянули згорілі авто. Точна кількість похованих людей буде встановлена після проведення низки експертиз.

Читайте також: Катували учасників АТО на Харківщині: четверо російських військових отримали по 11 років в'язниці

Про квітневі події поліцію повідомили місцеві. Зокрема Андрій Савченко, який працює водієм пожежного автомобіля і 14 квітня був на чергуванні, згадує, як побачили розстріл цивільних. Через велику кількість ворожої техніки не могли дістатися поранених, але все ж таки вивезли їх до місцевої лікарні. 

«Ми думали, якась техніка їм не сподобалася або злякалися воєнної техніки, але тут воєнної техніки не було. Вони тупо розстріляли два цивільних автобуси», - розповів Савченко.

Місцевий мешканець Олександр Деревнін через місяць разом з друзями поховав рештки загиблих. Відразу після розстрілу це було неможливо - не дозволила окупаційна влада.

24 січня на кладовищі у селищі Борова слідчі, криміналісти, експерти під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та оперативним супроводом СБУ вилучили рештки тіл. Також з місця поховання були вилучені особисті речі загиблих. Усі зібрані речові докази будуть направлені на експертне дослідження.

Читайте також: Латвія та Швейцарія передали українським ексгумаційним командам захисне обладнання

За словами Болвінова, встановлюватимуть особи загиблих за допомогою аналізів ДНК в лабораторних комплексах, які подарував харківським слідчим американський бізнесмен Говард Баффет. Під час слідчих дій в селищі Борова він ознайомився з роботою правоохоронців.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, під час ексгумації жертв із масового поховання під Ізюмом на Харківщині криміналістам доводиться відбирати кістковий мозок, інші біологічні матеріали не підходять через те, що тіла перебували в землі понад пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-