Катували учасників АТО на Харківщині: четверо російських військових отримали по 11 років в'язниці

Катували учасників АТО на Харківщині: четверо російських військових отримали по 11 років в'язниці

Укрінформ
Чотирьох російських військових, які катували учасників антитерористичної операції, засудили до 11 років ув'язнення.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори у суді довели, що на початку вересня поточного року під час захоплення смт Борова Ізюмського району Харківської області двоє найманців приватної військової компанії та двоє військовослужбовців 16-ї окремої бригади спеціального призначення головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації катували трьох учасників АТО.

"Українських військових загарбники піддавали тортурам. Вони надягли на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішки на голову. Після цього викрали їх та утримували в ямі на базі відпочинку без води та продуктів харчування. Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках. Після катувань та тортур російські солдати відпустили потерпілих", - ідеться у повідомленні.

Як у Телеграмі повідомляє Служба безпеки України, цих чотирьох російських військовослужбовців затримали контррозвідники СБУ спільно із спецпризначенцями ЦСО "А" під час бойової операції у жовтні.

Читайте також: На Житомирщині йде під суд священник, який заперечував злочини росіян у Бучі

На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України і призначив їм покарання у вигляді 11 років ув’язнення кожному.

Як повідомляв Укрінформ, 15 учасників терористичних угруповань "л/днр", яких українські військові взяли в полон під час контрнаступу, засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду і колабораціонізм.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-