На Житомирщині йде під суд священник, який заперечував злочини росіян у Бучі

На Житомирщині йде під суд священник, який заперечував злочини росіян у Бучі

Укрінформ
У Житомирській області судитимуть священника, який заперечував збройну агресію рф проти України та злочини росіян у Бучі.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Слідством установлено, що кримінальне правопорушення навесні 2022 року скоїв 50-річний дієцезіальний священник РКЦ, настоятель однієї з парафій Житомирського району», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, після богослужіння у Вербну неділю він «дав настанови» парафіянам, нав’язуючи свої переконання. Зокрема, священник стверджував про нібито невірогідність фактів скоєння воєнних злочинів російськими військовослужбовцями проти цивільного населення у Бучі.

Читайте також: За виправдання агресії рф проти України одесита оштрафували на 100 тисяч

Окрім того, обвинувачений заперечував збройну агресію рф проти українського народу, умисно підтримував наративи ворожої пропаганди та поширював їх серед парафіян.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно священника за фактом заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК).

Як повідомлялося, до 12 років ув’язнення засудили настоятеля храму УПЦ МП в Лисичанську, який здавав росіянам позиції ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-