Доводиться брати кістковий мозок: у поліції розповіли про складнощі упізнання загиблих в Ізюмі

Доводиться брати кістковий мозок: у поліції розповіли про складнощі упізнання загиблих в Ізюмі

Фото
Укрінформ
Для отримання ДНК жертв із масового поховання під Ізюмом криміналістам доводиться відбирати кістковий мозок, інші біологічні матеріали не підходять через те, що тіла перебували в землі понад пів року.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Криміналісти та слідчі працюють з ДНК знайдених тіл на Ізюмському кладовищі. На цей час слідчі відібрали ДНК у всіх, щодо кого звертались, і тепер продовжуємо збір даних невстановлених загиблих. Через те, що тіла лежали в землі більше ніж півроку, взяти в них зразок ДНК складно. Але ми знайшли вихід - відбираємо кістковий мозок з деяких кісток, і аналіз із них відправляємо до наших лабораторій», - розповів Болвінов.

Він запевнив, що робота не припиняється.

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації Ізюма у вересні правоохоронці виявили в лісі неподалік міста масове захоронення. З нього вилучили 451 тіло: 198 цивільних чоловіків, 212 цивільних жінок, 7 дітей і 22 військовослужбовців.

Читайте також: На Харківщині ексгумували тіло шестирічної дитини, загиблої від російських обстрілів

За інформацією начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка, станом на 12 січня, ще 145 тіл із масового захоронення залишаються не впізнаними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-