Ракетний удар у Дніпрі: психологічну підтримку постраждалим надаватимуть фахівці проєкту IsraAID

Ракетний удар у Дніпрі: психологічну підтримку постраждалим надаватимуть фахівці проєкту IsraAID

Укрінформ
Психологічну підтримку мешканцям Дніпра, постраждалим внаслідок ракетного удару, готові надавати 20 фахівців проєкту IsraAID.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"20 фахівців готові надавати безкоштовну психологічну підтримку людям, які постраждали від ракетного удару росіїської федерації по житловій багатоповерхівці. Фахівці із базовою медичною або психологічною освітою пройшли навчання у межах проєкту «Психосоціальна підтримка під час війни» міжнародної неурядової організації IsraAID і володіють методиками кризової, військової, екстремальної психології, першої психологічної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі допомогу спеціалістів можна отримати у чотирьох медичних закладах: Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни; Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги; Клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги; Дніпропетровський обласний спеціалізований реабілітаційний центр «Солоний лиман».

Читайте також: Дніпро і область підготували місця для розселення постраждалих від ракетного удару рф - ОП

IsraAID – це провідна міжнародна неурядова гуманітарна організація зі штаб-квартирою в Ізраїлі, що понад 20 років по всьому світу допомагає спільнотам, які опинилися в кризовій ситуації, долати її та розбудовувати стабільне майбутнє. Її команди медиків, експертів із посттравматичних станів, спеціалістів у громадах та інших професіоналів очолювали міжнародну відповідь на катастрофи та конфлікти по всьому світу. Станом на вересень 2022 року IsraAID відреагувала на кризи у більш ніж 60 країнах.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня у Дніпрі російська ракета влучила в під‘їзд дев'ятиповерхового житлового будинку, зруйнувавши 72 квартири та ще 230 пошкодивши.

У Дніпрі росіяни поцілив у багатоквартирний будинок / Фото: Микола Мякшиков. Укрінформ

Жертвами ракетного удару, здійсненого росіянами по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня, стали 40 людей, троє з них — діти. Поранень через ворожу атаку зазнали 75 громадян, зокрема 14 дітей. Пошукові роботи тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-