Житель Миколаєва «зливав» ворогові позиції ЗСУ, його справа вже в суді

Житель Миколаєва «зливав» ворогові позиції ЗСУ, його справа вже в суді

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Миколаєва, який передавав ворогові інформацію про розташування підрозділів ЗСУ та виправдовував збройну агресію рф проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Слідство встановило, що обвинувачений, маючи проросійські погляди, систематично збирав дані про місця розташування військовослужбовців, зброї та техніки ЗСУ на території Миколаєва. Він розміщував їх у Телеграм-каналі антиукраїнської спрямованості.

«На початку вересня 2022 року чоловік розмістив інформацію з фото про переміщення, розташування на території міста озброєння та підрозділів Збройних сил України. На зображення він наніс умовні позначки і текстове повідомлення з поясненням та прив’язкою до інтернет-мапи», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Херсоні затримали колаборанта, який брав участь у каральних рейдах росіян

Крім того, зловмисник, який зараз перебуває під вартою, неодноразово висловлював підтримку російським військовим і заперечував збройну агресію рф проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області місцевого жителя, який здавав російським загарбникам розвіддані про дислокацію та озброєння підрозділів Сил оборони, засудили до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-