Жителя Сумщини, який «зливав» ворогу дані про ЗСУ, засудили до 15 років ув'язнення

Жителя Сумщини, який «зливав» ворогу дані про ЗСУ, засудили до 15 років ув'язнення

Укрінформ
У Сумській області місцевого жителя, який здавав російським загарбникам розвіддані про дислокацію та озброєння підрозділів Сил оборони в регіоні, засудили до 15 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

«У ході слідчо-оперативних дій отримано беззаперечні докази вини російського агента, який здійснював розвідку прикордонної території Сумської області. Разом зі спільником він збирав інформацію про місця дислокації, кількість особового складу та наявного озброєння підрозділів Сил оборони в регіоні. Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки прориву державного кордону диверсійно-розвідувальними групами рф на північно-східному напрямку. Обох російських агентів було затримано під час спецоперації контррозвідки Служби безпеки у серпні цього року», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, фсб завербувало місцевого жителя на початку повномасштабного вторгнення. Для збору розвідувальної інформації до нього був «приставлений» ще один агент російської спецслужби. Разом вони виходили на місцевість і здійснювали фото-, відеофіксацію українських військових об’єктів. Отримані матеріали передавали куратору з фсб у вигляді медіафайлів з прив’язкою до місцевості. Під час комунікації між собою використовували суворі заходи конспірації та закриті канали електронного зв’язку.

Читайте також: СБУ викрила жителя Київщини, який «зливав» росіянам адреси учасників АТО

При обшуках за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами таємного листування з агресором.

На підставі зібраних доказів суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 15 років ув’язнення

Його спільника було засуджено також до 15 років увʼязнення на початку грудня.

Читайте також: Житель Донеччини отримав 12 років ув'язнення - здавав росіянам позиції HIMARS

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині тероборона знищила російську ДРГ, що намагалася прорватися через кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-