Житель Донеччини отримав 12 років ув'язнення - здавав росіянам позиції HIMARS

Житель Донеччини отримав 12 років ув'язнення - здавав росіянам позиції HIMARS

Укрінформ
До 12 років в’язниці засудили інформатора, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на Донецькому напрямку, а також "полював" за бойовими позиціями HIMARS.

Про це інформує пресслужба Служби безпеки України, передає Укрінформ.

"Чоловік збирав розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на Донецькому напрямку. Насамперед він намагався виявити можливі бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS. Крім цього, передавав окупантам точні координати об’єктів критичної інфраструктури регіону", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, саме за його "наводки" загарбники вдарили по водозабірній системі у місті Селидове.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у ході спецоперації у серпні цього року. Суд призначив йому покарання у вигляді 12 років і 6 місяців ув’язнення. Його визнано винним за ч. 7 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 28 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу.

За даними слідства, колаборантом виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення підтримував зв’язок з окупантами та прагнув допомагати у війні проти України. Зібрану інформацію він передавав через "зв’язкового". Ним був учасник підконтрольної рф терористичної організації "народна міліція "днр".

Читайте також: Кримській судді призначили 12 років ув'язнення за держзраду

Передачу координат здійснював через заборонені соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники" у вигляді фотоматеріалів з позначками об’єктів на електронних картах.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі та мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-