Кримській судді призначили 12 років ув'язнення за держзраду

Кримській судді призначили 12 років ув'язнення за держзраду

Укрінформ
Судді Київського районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим призначене покарання у вигляді 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомляє в Телеграмі.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено суддю Київського районного суду міста Сімферополя АР Крим. Її визнано винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України)», — ідеться в повідомленні.

Читайте також: За держзраду судитимуть ще вісьмох кримських суддів

Прокурори довели, що після окупації півострова збройними силами російської федерації у 2014 році засуджена порушила присягу на вірність українському народові й почала співпрацювати з ворогом.

Також фігурантка причетна до незаконного кримінального переслідування учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Доведено, що у 2016 році саме зловмисниця ухвалила рішення про продовження строку тримання під вартою заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, керуючись у своїх діях російським законодавством.

«Пізніше репресивна машина судочинства на півострові визнала Чийгоза винним у злочині, якого він не вчиняв та за події, які відбулися до початку фактичної окупації Криму, засудивши до восьми років позбавлення волі», — додали в прокуратурі.

Читайте також: 15 бойовиків «л/днр», яких взяли в полон українські військові, отримали по 15 років за держзраду

Зазначається, що своїми діями та рішеннями засуджена сприяла становленню окупаційних судових органів на півострові та в цілому окупаційної влади росії в Криму, а також надавала допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду вісім обвинувальних актів стосовно колишніх суддів, які у 2014 році зрадили Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-