Уряд розпочинає оперативну програму відновлення деокупованої Херсонщини - Шмигаль

Уряд розпочинає оперативну програму відновлення деокупованої Херсонщини - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів розпочинає оперативну програму відновлення деокупованої території Херсонської області з метою повернення нормального життя і відновлення зруйнованого та викраденого російськими загарбниками.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

"Вчора Херсон відвідав Президент України Володимир Зеленський. За його дорученням уряд розпочинає оперативну програму відновлення деокупованого регіону. Ми повертаємо на Херсонщину нормальне життя. Будемо допомагати людям всім необхідним і відновлювати зруйноване та вкрадене російськими терористами. Наше завдання — залікувати рани, які залишив по собі "вєлікій рускій мір", - сказав Шмигаль.

Відео: Денис Шмигаль, Телеграм

Він повідомив про виділення 100 млн грн для першочергового відновлення Херсонщини, які підуть на закриття критичних потреб.

Також Шмигаль підкреслив, що територія Херсонщини максимально замінована, складність мінно-вибухових загороджень є чи не найбільшою серед усіх деокупованих територій. Сотні піротехніків займаються розмінуванням, пріоритет — основні траси та критична інфраструктура.

Читайте також: На звільненій Херсонщини поновлює роботу міграційна служба

За його словами, зараз у регіоні працює 10 піротехнічних підрозділів Нацполіції та 17 підрозділів ДСНС.

Крім того, Прем'єр-міністр зауважив, що паралельно з розмінуванням на Херсонщині поновлюють роботу відділення поліції, пожежно-рятувальні підрозділи, підрозділи Державної міграційної служби.

Він також поінформував, що розпочато роботи з відновлення критичної інфраструктури Херсонщини, зокрема, відновлюється газопостачання в тих громадах, де це можливо, а де немає такої можливості — працюють у напрямку альтернативних шляхів доставки газу.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині посилять ППО

"У місті Херсон складна ситуація з електроенергією та водою - і через руйнації, і через масове мінування, і через викрадення окупантами техніки. Проте робота комунальних підприємств уже відновлена", - зауважив глава уряду.

Він додав, до спеціалісти Укренерго та обленерго працюють на місці у двох напрямках: відновлення пошкоджень та альтернативні підключення, а також над максимальним забезпеченням регіону генераторами й іншими мобільними джерелами енергії.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виділив із резервного фонду 100 млн грн Херсонській області для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури і об’єктів соціальної сфери.

Читайте також: На Херсонщині під контролем поліції перебувають 182 населені пункти

Херсон був захоплений росіянами 2 березня, а визволений українською армією 11 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-