На деокупованій Херсонщині посилять ППО

На деокупованій Херсонщині посилять ППО

Укрінформ
Протиповітряна оборона на деокупованій території Херсонщини будуть посилена.

Про це на брифінгув Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, говорячи про зміни в роботі ППО після визволення Херсона.

«Додалась чимала ділянка території, яку сьогодні треба захищати - це звільнені населені пункти, звільнений обласний центр. Звісно, що потрібно посилювати протиповітряну оборону на цьому напрямку. Засоби протиповітряної оборони будуть відповідно до рішень вищого військового керівництва розташовані і на цій території. Також буде здійснюватися і авіаційне винищувальне перекриття цієї ділянки», - сказав Ігнат.

За його словами, додасться роботи як для авіації, так і для Сухопутних військ.

«Зараз фактично лінією бойового зіткнення на південному напрямку стає річка Дніпро. Противник має можливість укріплюватись на лівому березі, робити додаткові інженерні укріплення, бліндажі, посилювати берегову лінію засобами ППО», - зазначив речник.

Він зауважив, що це становить певні загрози, але Сили оборони мають план дій щодо таких сценаріїв.

Читайте також: Зеленський приїхав у Херсон

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 листопада заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента поінформували, що в Херсоні та області вже розпочали роботу начальник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-