Шмигаль: Найскладніша ситуація з електрикою - у столиці, на Київщині та Харківщині

Шмигаль: Найскладніша ситуація з електрикою - у столиці, на Київщині та Харківщині

Укрінформ
Найбільші проблеми з електропостачанням наразі у Києві, Київській та Харківській області. Зумовлено це прицільними ударами ворога по енергетичній інфраструктурі в цих регіонах.

Про це повідомив під час засідання уряду Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Найскладніша ситуація з точки зору електроенергії у нас зараз у Києві, Київській та Харківській областях. Російські терористичні війська прицільно били по розподілу в цих регіонах, намагаючись знищити магістральні лінії та підстанції. Зараз енергетики працюють над тим, аби поступово зробити графіки відключень більш передбачуваними для людей та бізнесу», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна має достатньо газу й вугілля на зиму і продовжує поповнювати запаси - Шмигаль

Він додав, що паралельно уряд, енергетики, місцева влада та комунальники продовжують підготовку до зими. Закуповують резервне обладнання, готують додаткові пункти обігріву, активно ведуть перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій.

«Дякую сьогодні всім, хто відповідально ставиться до споживання електроенергії. Цим ви допомагаєте і нашим енергетикам збалансувати систему, і допомагаєте самі собі, адже чим менше споживання, тим менша вірогідність аварійних відключень. Докладаємо всіх зусиль, аби кожна родина в Україні була зі світлом і теплом», - резюмував очільник уряду.

Читайте також: Шмигаль: Ситуація в Києві зараз далека від того, щоб оголошувати евакуацію

Як повідомлялось, через зростання споживання електроенергії 8 листопада НЕК «Укренерго» розпорядилося застосувати аварійні відключення у Києві та семи областях.

З 10 жовтня росія завдає масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі України. Наразі росіяни пошкодили близько 40% енергетичних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-