Шмигаль: Ситуація в Києві зараз далека від того, щоб оголошувати евакуацію

Шмигаль: Ситуація в Києві зараз далека від того, щоб оголошувати евакуацію

Укрінформ
Ситуація в Києві нараз далека від того, щоб оголошувати евакуацію, яку можуть застосувати лише як екстренний крок.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

"Знову повернуся до теми стосовно евакуації населення з Києва чи з іншого міста. Чесна розмова тут важлива і правильна. Тому ще раз підкреслюю позицію уряду та відповідальних відомств: евакуація може застосовуватися в останню чергу як екстрений крок. Завжди потрібно мати план Б, але зараз ситуація далека від того, щоб оголошувати евакуацію будь-якого неприфронтового міста і тим паче столиці", - сказав Шмигаль.

Він додав, що енергетики та сили протиповітряної оборони працюють.

"Робимо все можливе, аби якнайшвидше відновити повноцінну роботу енергосистеми. Уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій", - наголосив глава уряду.

Читайте також: У КМДА роз'яснили, що зараз не готуються проводити евакуацію

Як раніше повідомляли у КМДА, у столиці ситуація контрольована, і наразі немає причин говорити про надзвичайну ситуацію та евакуацію населення. Міська влада робить все, аби мінімізувати для мешканців Києва наслідки постійних атак росії на об'єкти критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-